Copacobana festival 2022

Van plan om naar Copacobana Festival te trekken? Dat lijkt ons een heel strak plan. Om van je uitstap een succes te maken, check je best even de praktische tips hieronder.

Kleiner dan andere jaren

Hou er rekening mee dat het dit jaar opnieuw geen grootschalige Copacobana gaat zijn. Gelijkaardig aan vorig jaar trekken we opnieuw de kaart van de buurt & de Gentenaar. Openingsuren Copacobana Festival:

  • Vrijdag 23.06: 18:00 – 02:00
  • Zaterdag 24.06: 14:00 – 02:00
  • Zondag 25.06: 14:00 – 22:00

Betaal met je kaart

Betalen doe je simpelweg met jouw bankkaart. Niet aanschuiven voor bonnetjes, maar direct naar de bar om er je verfrissend drankje te betalen aan de bancontact betaalterminal. Veilig en handig voor jou én lekker snel.

Herbruikbare bekers & samen sorteren

Net als vorig jaar werken we met herbruikbare bekers en die horen noch op de grond, noch in de vuilbak. We vragen €1 waarborg per beker. Wissel ze makkelijk in aan de bar en neem ze niet mee naar huis – dat kost ons ook geld. En denk eraan dat servietten, borden of ander restafval niet thuis horen in de PMD-container ;).

Kom met de fiets of de bus

Je kan niet parkeren in de omliggende straten van het festivalterrein, die parkeerplaatsen zijn voor de buurtbewoners. Bespaar jezelf kopzorgen en kom met de fiets, bus of trein. Hier vind je hoe je dat het best doet. Bovendien zal de Rozebroekenslag énkel voor bewoners toegankelijk zijn, ook fietsers worden geweerd. Wil je écht met de auto komen? Dan is er plaats op de P+R in Oostakker aan de Carrefour. EHBO Op het terrein zal het Rode Kruis aanwezig zijn met een EHBO-stand. Bij ernstige ongevallen of problemen bel je natuurlijk beter meteen de hulpdiensten.

Denk aan onze buren 🧡

Onze buren, daarvoor organiseren we het festival in de eerste plaats. Daarom vinden we het ook enorm belangrijk dat ze ook maar de minste hinder ondervinden. Logistiek & geluidstechnisch doen we daar als organisatie alles aan dat binnen onze mogelijkheden ligt.

Maar helpen jullie ook even?

  • Wees stil als je naar huis gaat.
  • Wildplassen is niet netjes.
  • Een toiletbezoek kan op het terrein.
  • Je fiets parkeer je niet op een oprit of voor een deur, maar in onze fietsenstalling.
  • Afval hoort thuis in de vuilbak en niet in de struiken.

Na regen komt zonneschijn

En blijkbaar houdt het de laatste tijd niet op met schijnen. Dankzij het microklimaat in de Rozebroeken rekenen we dan ook niet op heel veel regen, er zullen tenten zijn waar jullie de schaduw kunnen opzoeken. En nog belangrijker: smeren, smeren & nog eens smeren. Bescherm jezelf met voldoende zonnecrème.

De line-up

Op zoek naar wie waar en wanneer speelt? Bekijk dit even online op onze site. Je vindt de uren en podia hier.