praktisch info Copacobana 2022

Van plan om naar Copacobana Festival te trekken dit weekend? Fantastisch! Daar zijn we erg blij om. En om van je uitstap een succes te maken, check je best even onze praktische tips.

Kleiner dan andere jaren
Hou er rekening mee dat het dit jaar geen grootschalige Copacobana zal zijn, maar een festival waar de buurt & de Gentenaar elkaar weer wat makkelijker tegen het lijf lopen. Bovendien gaan we van 3 naar 2 dagen. Vrijdag afkomen heeft dus weinig zin ;).
Openingsuren Copacobana Festival:
Zaterdag: 12:00 – 02:00
Zondag: 12:00 – 22:00

Betaal met je kaart
Makkelijk betalen doe je dit jaar gewoon met je bankkaart. Je hoeft geen bonnetjes te kopen, maar je kan gewoon rechtstreeks aan de bar betalen met de bancontact betaalterminal. Veilig, handig voor jou én lekker snel.

Herbruikbare bekers & samen sorteren
Net als vorig jaar werken we met herbruikbare bekers en die horen noch op de grond, noch in de vuilbak. Wissel ze makkelijk in aan de bar. En denk eraan dat servietten, borden of ander restafval niet thuis horen in de PMD-container ;). Dit jaar gaan we voor een properder en milieuvriendelijker festival!

Kom met de fiets of de bus
Er is geen parking voor auto’s voorzien aan het festivalterrein, daar is simpelweg geen plaats voor. Je kan niet parkeren in de omliggende straten. We raden het ten zeerste af om met de auto te komen. Bespaar jezelf kopzorgen en kom met de fiets, bus of trein. Hier vind je hoe je dat het best doet. Bovendien zal de Rozebroekenslag énkel voor bewoners toegankelijk zijn, ook fietsers worden geweerd.

EHBO
Op het terrein zal het Rode Kruis aanwezig zijn met een EHBO-stand. Bij ernstige ongevallen of problemen bel je natuurlijk beter meteen de hulpdiensten.

Denk aan onze buren 🧡
Onze buren, daarvoor organiseren we het festival in de eerste plaats. Daarom vinden we het ook enorm belangrijk dat ze ook maar de minste hinder ondervinden. Logistiek & geluidtechnisch doen we daar als organisatie alles aan dat binnen onze mogelijkheden ligt. Maar helpen jullie ook even?

  1. Wees stil als je naar huis gaat.
  2. Wildplassen is niet netjes. Een toiletbezoek kan op het terrein.
  3. Je fiets parkeer je niet op een oprit of voor een deur, maar in onze fietsenstalling.
  4. Afval hoort thuis in de vuilbak en niet in de struiken.

Na regen komt zonneschijn
Hoewel we dankzij het microklimaat in de Rozebroeken op niet heel veel regen rekenen, zijn er heel wat wat tenten waaronder jullie kunnen schuilen voor moest er toch een bui vallen (al achten we dat zelf niet heel waarschijnlijk). Trouwens: zondag gaat de zon heel de tijd schijnen, overal.

Op zoek naar wie waar en wanneer speelt?
Bekijk dit even online op onze site. Je vindt de uren en podia hier.

Nog vragen?
Heb je tijdens het festival nog dringende vragen? Dan kan je altijd bij de infostand terecht.