copacobana

De Nieuwe Hoek is…

Wat 5 jaar geleden startte als 3 sculpturen op het festivalterrein is al die tijd blijven groeien op zijn eigenzinnige manier om te komen tot waar het nu is. De Nieuwe Hoek groeide uit tot een bruisend platform waar tijdens het festival ruimte is voor kruisbestuivingen tussen allerlei kunstvormen, voor zowel jonge als oude makers, experiment en andere artistieke interventies.
De Nieuwe Hoek heeft sinds 3 jaar zijn vaste stek aan “De Chalet”, het enige gebouw dat te vinden is op het terrein. Het is een afgesloten ruimte waar theater en intieme performances tijdens het festival tot hun recht kunnen komen. Verder kan je De Nieuwe Hoek ook nog op het terrein tegen het lijf lopen.

De Nieuwe Hoek brengt alles van kinderanimatie, dans, theater, workshops, losse acts op het terrein, van straattheater & circus tot uitdagende performances en beeldende kunst. Denk verder dan muziek en De Nieuwe Hoek presenteert het aan jou. De ene keer in de vorm van een expo, de andere keer als video’s in een container of collage/illustratie live op een muur.

Editie 2019...

De Chalet vormt dit jaar opnieuw de thuisbasis voor De Nieuwe Hoek. In en rond het gebouwtje valt ook dit jaar vanalles te ontdekken voor jong & oud. Zo zal ONBETAALBAAR het dichtst bij de Chalet in het oog springen met een zalig decor waar het zalig vertoeven zal zijn. Neem plaats in één van hun prachtige strandstoelen om met cocktailtje te verpozen tussen de verschillende theatervoorstellingen en performances door. Bekijk je de dingen liever even van op een afstand, klim dan in de hoge stoelen van Studio Kuurjeus en bestudeer op je gemakje die vreemde wezens. De festivalganger die zijn kans waagt en binnenwandeld in De Chalet zal een verstillende ervaring beleven tussen al de drukte van de rest van het Festival. Dit jaar kan je genieten van een zeer uiteenlopende verzameling aan dansvoorstellingen van Femke Gyselinck, Wannes Labath, Nicolas Vladyslav & Karlien De Savoye, performances van buren, Mitch Van Landeghem, Carine van Bruggen, Jacopo Buccino, Joren Vandenbroucke, Nixie, WOLF,... De knettergekke muzikale projecten van Alek et les japonaises, Blenderpalooza en Frankie.  En als allerlaatste… Mis zéker de voorstelling van Benjamin Verdonck & Lucas Van Haesbroeck niet !

Dit jaar zal er in De Chalet een nog uitgebreider aanbod te beleven zijn voor de kleinsten onder ons. Kom na een verkwikkende middagdut al naar Copacobana en maak kennis met de kindertheater voorstellingen van Kukulu, Kopland of compagnie Collage. Ook buiten zullen er voorstellingen voor jong en oud van Ultima Thule, Jotka Bauwens & Bastiaan Vandendreissche, Bobooti, Maya Wuytack, . . . te vinden zijn. Ontmoet De Verloren Majoretten van Postkaarproductions, Diooghenes de Jaegher van Meantetaal, Alina Pralina, Circo Daparro of dans met een reus van Ultima Thule.

Sofie De Cleene & Telma Lanoo bedachten een kleurplaat volledig op maat van die vaak net iets té enthousiaste kinderen. Maar wees niet gevreesd ook ouders en jongeren zullen zich te pletter amuseren met dit day-after kleurenspektakel. Als je niet genoeg krijgt van zelf dingen doen kan je ook terecht bij creatool met hun reuze bouwpakket, knutsel een gigantisch kostuum uit karton samen met Nerdlab en ook bij de CopaFavela’s van de Minus One laat Cirq je meenemen op een uitermate boeiende en leerrijke safari. Los de raadsels van  #ANTcolleftief op en ontsnap uit een escape room, bouw samen met je kroost aan een nieuwe wereld met Puurlain, heb je last van pollen of ben je snel ontroerd? Maak van je zakdoek een Copacobanazakdoek samen met Atelier Van de Zon, of laat je verrassen door de dames van Fountains ofWijn.


Ben je na al deze inspanningen wat moe? Kom volledig tot rust met Studio yogadreams, reis terug in de tijd met Diaskoop en bekijk de mooiste nostalgische dia plaatjes of ga langs bij Manoeuvre waar je het werk van Laura Caroen kan bewonderen.