copacobana

Line-up 2020

Voor de editie van 2020 gaan we iets anders te werk en tonen we 8 verschillende show. Op vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond geven artiesten het beste van zichzelf. Eindelijk mogen we weer de sfeer van een festival opsnuiven. Hieronder lichten we al een tipje van de sluier van hoe de shows er zullen uitzien. Bij de dagen dat er nog tickets te koop staan wordt de link getoond.

Vrijdag 18.09

Avond met onder andere: 

Een overzicht, maar misschien met nog enkele verrassingen...
Commander Spoon // Brik Tu-Tok // Tristan // Crazy Legs (dans) // Unik Ubik // Daisy Darkpark // Productions & zonen // Huna Sounds //

Commander Spoon - pizza + optreden

De Brusselaars van Commander Spoon verweven hun eclectische waaier aan invloeden met een energieke jazzsound. Ze halen inspiratie uit zowel hiphop, R&B en elektronica als uit Afrikaanse en Braziliaanse muziek. Het viertal bestaat uit saxofonist Pierre Spataro, die eveneens het brein achter de kosmische melodieën is, gitarist Florent Jeunieaux, bassist Fil Caporali en drummer Samy Wallens.

De voorbije jaren bracht de band maar liefst drie ep’s uit en bouwden ze aan een ijzersterke livereputatie. In 2020 verschijnt hun eerste full album via het Belgische W.E.R.F Records

Kocht je een voucher 'pizza + optreden' dan kan je genieten van dit optreden

 

 

 

 

 

Brik Tu-Tok - Copa Schouwspel

Brik Tu-Tok is het muzikale huzarenstuk van Maxim Storms en Linde Carrijn. Samen creëren ze een eigenzinnig universum met behulp van huishoud prullaria en diverse tamtam. Brik Tu-Tok klinkt rauw & catchy. Met andere woorden: "Too Sushi for my Pony".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unik Ubik - Copa Schouwspel

Het Belgisch-Franse Unik Ubik versnijdt psychedelische jazz met etnische grooves en smerige punk. Graag geziene gasten op Dour en opener voor artiesten van zeer divers pluimage (Omar Rodriguez Lopez, The Ex, Melanie de Biasio, Die!Die!Die!). Live komen ze pas helemaal tot hun recht. Komt dat zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tristan - Copa Schouwspel

Tristan’s shows (live in een 4-koppige bezetting met leden van o.a. Tsar B en The ColorGrey) gingen niet onopgemerkt voorbij, met een bomvolle release-show in NEST, felgesmaakte doortochten op ondermeer showcase-festival We Are Open in Trix en Gent Jazz, en als kers op de taart een optreden in de AB Club waarvoor ze met verschillende **** reviews werd beloond. Ook Belgische poprevelatie Tamino was danig onder de indruk en nodigde Tristan prompt uit als support-act voor een reeks shows doorheen Frankrijk en Benelux, waaronder 3 uitverkochte AB’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 20.09

Middag met ondere andere:

Guru's Healing // Cirque Cirqulaire // Rumours

Avond met ondere andere:

SUMI // Partners // Crazy Legs // Judith Van Oeckel // Pura Vida

SUMI - pizza + optreden

SUMI is een nieuwe Gentse band die bestaat uit enkele mensen die al langer rond elkaar cirkelden maar pas recent hebben besloten om met z’n drieën iets te beginnen. Cyriel Vandenabeele, Elias Devoldere en Mattias Geernaert spelen alle drie in verschillende bands in het Gentse, zoals Kosmo Sound en Hypochristmutreefuzz. Ze vonden elkaar in SUMI op the old fashioned way, door samen te jammen in de Hot Club.

We love viby music. We love blue and pink.
We make music that fuels your imagination.
Peaceful, soothing, swift, rich.
Do you like candy?"

 

 

 

 

Pura Vida - Copa Schouwspel

Roots, Dub, Reggae, Rock, Soul...7 musicians on stage all playing their heart out!

Don’t expect just one style of music. Pura Vida delivers roots reggae with influences from lots of genres such as blues, ska and even soul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partners - Copa Schouwspel

Partners is het creatieve pyjama-theefeestje van Femke en James. Hun gedeelde esthetiek brengt hen tot een speelse en intuïtieve verkenning van een breed spectrum aan muziek gaande van blues en dub getinte industrial noise naar fuck off techno punk waarin ze gaandeweg hun eigen akoestische en visuele universum creëren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 19.09

 

Middag met onder andere:

Wim Claeys & de Stemband // de zwarte zusters // Okidea //
Chapulines

Avond met onder andere:

Peenoise // Chapulines // Orkidea // Ramkot // M. Chuzi // Daddy Issues // Studio 45

Peenoise - pizza + optreden

Als telgen van een geslacht van podiumkunstenaars, krijgen de drie broers Cesar, Gilles en Titus muziek met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan experimenteren ze samen met hun muziek. Dit resulteert in een sound die mysterieus, donker en vooral veelbelovend klinkt, als de soundtrack van een wandeling door een donker doolhof waarin de afgrond altijd vlakbij is maar het einde toch in zicht. De mysterieuze avant-pop van Peenoise klinkt onheilspellend, catastrofaal maar toch warm en aanstekelijk.

Na een in 2017 in eigen beheer uitgebrachte EP trokken de heren vol goesting en inspiratie de studio in om hun eerste full album op te nemen. Het resultaat is het ultieme bewijs dat ze deel zijn van een nieuwe beloftevolle generatie Belgische muzikanten. Verwachte release datum: begin 2020. Live wordt Peenoise vergezeld door Simon Raman & Karel Naessens.

Kocht je een voucher 'pizza + optreden' dan kan je genieten van dit optreden

 

 

 

M.Chuzi - Copa Schouwspel

M.Chuzi is a Brussels based giant walking through a cloudy swamp where groovy vegetation and melodic wildlife still exists.
Craving for food, M.Chuzi splatters through the damp landscape.
Nobody knows what he’ll ingest, but it will be crunchy, spicy and topped with a lot of sauce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramkot - Copa Schouwspel

Ramkot is een driekoppige band die met een circusmasker op maatschommelende hardrock maakt. Gevormd eind 2017 vonden de broers Leyman met Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in ramrock. Hun debuut-EP verscheen in december 2019.