FAQ

Heb je een vraag over vrijwilliger worden? We hebben hieronder een opsomming gemaakt van de meest gestelde vragen.

Covid

We staan in nauw contact met de lokale overheden en volgen steeds de laatst geldende maatregelen op. Momenteel volgen we de maatregelen die werden meegedeeld op het veiligheidsoverleg van maandag 19 juli 2021. 

Houdt onze sociale media en onze website in de gaten om recente maatregelen te zien.

Om Copacobana Festival binnen te kunnen zal ook een van de volgende zaken moeten kunnen voorleggen:

 • Een bewijs van volledige vaccinatie: : je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
 • Een testcertificaat 
  • Een bewijs van een negatieve PCR test. Je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • Een bewijs van een negatieve antigeentest. Je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag
 • Een herstelcertificaat. Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden

We controleren dit via het Covid Safe Ticket. Installeer de app voordat je naar het festival afzakt. De app installeren is gratis en doe je hier. Beschik je niet over een smartphone dan kan je het Covid Safe Ticket ook afdrukken via Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer.

Bij het scannen van jouw certificaat moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen ter controle dat het certificaat dat je toont van jou persoonlijk is. 

Meer info vind je op https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

Ja! Twee mogelijkheden:

 • Via de nieuwste versie van de CovidSafe app (updaten is dus de boodschap!) kan je onderaan je vaccinatie- of testcertificaat zelf checken of je toegang hebt tot evenementen. Klik onderaan op ’toegang evenement’ en bekijk het resultaat. Als er staat ‘Toegang tot evenement verleend’ heb je toegang tot Copacobana Festival!
 • Een andere mogelijkheid is om aan een vriend(in) te vragen of h/zij jouw QR-code wil scannen via de CovidScan app. Deze app toont of je al dan niet wordt toegelaten tot een event.  Als er staat ‘Toegang tot evenement verleend’ heb je toegang tot Copacobana Festival!

Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende COVID controle het evenement betreden. We kunnen natuurlijk wel checken of de leeftijd van twaalf correct is. 

Heb je een kind ouder dan twaalf? Het COVID-19 certificaat voor uw kind(eren) kunt u opvragen via mijngezondheid.be.

Neen. Wij houden geen gezondheidsgegevens bij. Wij zien enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is).

Doordat we gebruik maken van het Covid Safe Ticket kunnen we onze festivalgangers toelaten om eenmaal binnen zonder mondmasker en zonder afstand te laten feesten.

Houdt onze sociale media en onze website in de gaten om recente maatregelen te zien.

We voorzien meerder plaatsen waar je je handen kan ontsmetten met ontsmettingsgel zo proberen we alles op een veilige manier te laten verlopen.

De veiligheid en de gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop, daarom kan u de toegang tot ons terrein alsnog ontzegd worden indien u niet over een geldig Covid Safe Ticket beschikt of indien u geen identiteitskaart kan voorleggen.

We zijn optimistisch en we gaan er momenteel van uit dat Copacobana gewoon doorgaat.

Vrijwilliger worden

Je wil graag een handje toesteken tijdens, voor of na het festival? Topper. Je kan je voor de editie van 2023 hier aanmelden.

Als eerste onze eeuwige dank. We willen Copacobana zo laagdrempelig mogelijk houden en de vrijwilligers zijn onze steunpilaren. Daarnaast ontvang je een t-shirt en drankbonnetjes die je tijdens het festival kan consumeren.

We vragen dat je minimum vier uur komt helpen, maar meer is altijd leuker. Geloof ons: wat je ook kiest, het is amusement verzekerd en de tijd vliegt zo voorbij. Je leert nieuwe mensen kennen, je bent bezig met je taak als vrijwilliger, er speelt muziek op de achtergrond… Vrijwilliger zijn op Copacobana steekt echt niet tegen.

Natuurlijk! We organiseren meer dan genoeg eventjes. Dus als je daar ook wil meedenken of van de partij wil zijn, laat het ons weten via info@copacobana.be.

Copa Refund

Had je gedacht dat je meer ging eten of drinken en heb je nu nog COPA’s op jouw bandje staan? Dan kan je die nu terug vragen of je kan er voor kiezen om je COPA’s te schenken aan Anamma vzw waarmee we Copacobana Festival 2022 kunnen organiseren. Lees hieronder waarom je dit zou doen.

Hoe kan je Copacobana Festival steunen?

De COVID periode is ook voor ons als organisatie een heel zware periode geweest en we waren enorm gelukkig om alle blije gezichten terug te zien dansen. Voor ons als organisatie is er niets fijner om jullie gratis en voor niets te laten genieten van de meest uiteenlopende muziek genres, theater opvoeringen en dans voorstellingen. Maar we hebben jullie, Copacobana’ers, nodig om er ook in 2022 een feest van te maken. Daarom voorzien we de mogelijkheid om een deel van jullie resterende COPA’s aan Anamma vzw te schenken. Als je het aan Anamma vzw wil schenken kan je het ook gewoon op het bandje laten staan. Zo bouwen we samen aan Copacobana Festival 2022! 

Wat heb je nodig?

 1. De QR-code die aan je copa bandje hangt
 2. Jouw rekening nummer
 3. Let op: de refund is pas geldig vanaf €5. Daarnaast vragen we €0,93 om de kosten van de refund te verwerken.

Hoe vraag je jouw terugbetaling aan?

 1. Surf naar https://widget.weezevent.com/pay/279378/widgets/4742935e-765f-4f2c-89b1-f2773ce58d79/login
 2. Daar maak je eerst jouw profiel aan waarvoor je het tagnummer van je QR-code nodig hebt. Die vind je op de achterzijde van de QR-code.
 3. Daarna kies je of je de refund wil schenken of wil laten terugbetalen. Bij het schenken betaal je GEEN extra kosten voor de refund. Als je het aan Anamma vzw wil schenken kan je het ook gewoon op het bandje laten staan.

Terugbetalingen kunnen aangevraagd worden t.e.m. 30 september. De terugbetalingen starten op 1 oktober de terugbetalingen.