copacobana

Bio Inwolves

Color In The Zoo is een veelzeggende titel. Was Involves, het vorige album van Karen Willems, al een eclectisch visitekaartje, dan laat deze nieuwe worp inderdaad meer kleur toe. Meer variatie. Grenzen blijven vervagen. Het album als muzikale dierentuin, een vrijhaven voor invloeden uit alle windstreken.

Dat open vizier en die eigenzinnigheid zijn intussen Willems’ handelsmerk geworden en ongetwijfeld een van de redenen waar ze niet enkel een intrigerend soloparcours volgt, maar ook speelt met divers volk als Jan Swerts, Pascal Deweze en Joost Zwegers, en een resem experimentalisten, zoals Aidan Baker, mauro en Jean DL. Haar ongedwongen, organische spel is een manier om platgetreden paden te vermijden.

Willems is een zelfverklaarde wroeter, een ongedurige zoeker. Het album is al even ongrijpbaar als z’n voorganger, maar aardser, meer naar buiten gekeerd. Er zijn nog altijd momenten van introverte rust, melancholie en bedachtzaamheid, verpakt in dromerige golven en repetitieve patronen, maar de toon is lichter. Haar immer rusteloze instinct bepaalt de koers.

Wentelende percussiepatronen vormen vaak de basis van dit muzikale kleurboek, zijn de lijm voor deze vloeiende ketting van temperamenten. Etnische grooves, filmische excursies en ongehoorde geluiden gaan op reis van Adegem naar Istanboel, Afrika en terug. Color In The Zoo is bruisend, psychedelisch, zoekend en vooral vrij. Vrij van zelfopgelegde beperkingen, vrij om de fantasie te laten gaan.

Gewapend met een arsenaal instrumenten en field recordings, en gesteund door een handvol gelijkgezinden (Nils Gröndahl, Barkin Engin, Hellvete, Stijn Dickel en Maarten Flamand), maakte Willems een album dat zich laat beluisteren als een spontane en verrassende, maar coherente reis. Color In The Zoo is een nieuwe stap in haar evolutie, een zelfportret anno 2018, een bonte wereld om in rond te dwalen.

Voor Copacobana is de bezetting:

Stijn Dickel (fieldrecordings, gitaar)

Maarten Flamand (gitaar)

Nele De Gussem (bas, synth)

Karen Willems (percussie, drums)

 

 

...Karen Willems (drms, percussion) Nils Gröndahl (violin) Barkin Engin (electronics, guitar) Stijn Dickel (Fieldrecordings, guitar..) Nele De Gussem (synth, bass,..)

Karen Willems (drms, percussion) Nils Gröndahl (violin) Barkin Engin (electronics, guitar) Stijn Dickel (Fieldrecordings, guitar..) Nele De Gussem (synth, bass,..)

Inwolves

Live band

Podium: Opera

Datum: Vrijdag 20:00 - 21:00