copacobana

Bio Reena Riot

Zeven jaar na haar winst in Humo's Rock Rally bracht Reena Riot begin dit jaar debuutalbum Nix uit. In tussentijd legde ze een hobbelig parcours: er was een EP in 2013, hetzelfde jaar waarin haar vader Fons Symons (The Scabs) stierf, en het heeft wat voeten in de aarde gehad om zich te omringen met mensen waarbij ze zichzelf kan zijn, en niet pakweg de nieuwe Bonnie Raitt. 

Reena Riot is niet langer een soloact maar een groep, met gitarist Jan Myny (Mel Dune), bassist Alan Gevaert (dEUS), drummer Bernd Coene (Tiny Legs Tim) en multi-instrumentalist Thomas Werbrouck (Krankland, Little Trouble Kids). Uit album Nix hoorde je al drie singles op de radio: 'Shadow Of The Sun', 'Good Old Waltz' en 'Siren'.  

"Een prachtdebuut", vindt De Morgen. "Het is uiteindelijk een onheilspellende, ongepolijste plaat geworden, waarop ze soms als Beth Gibbons van Portishead klinkt en soms als Alison Mosshart van The Kills. Er schuilt ook iets van Tom Waits in Nix. Er zijn slechtere referenties. Voor wie zijn songwriters graag bloeddoorlopen rauw uit de hoek hoort komen."

Reena Riot

Live band

Stage: Het Salon

Date: Saturday 21:30 - 22:30