copacobana

Bio Statue

De instrumentele wervelwind Statue is terug met hun derde worp ‘Kasper’, geproduced door Micha Volders (Meteor Musik, Chrome Brulée). De band, met een eerder ongewone opstelling van vier gitaristen weet al sinds het prille begin het publiek van zijn sokken te blazen met hun heftige wall of sound.

Met de hulp van een geoliede ritmesectie, brengt Statue songs met een intens gevoel voor detail zonder de focus op die dansende voetjes te verliezen.
De plaat werd volledig LIVE opgenomen in de GAM-studio in Waimes.

Statue drukte een knoert van een stempel met hun vorige platen ‘Statue’ en ‘Calexico Point' op het Belgisch muzieklandschap. Beide platen werden vlotjes opgepikt door pers en publiek en overladen met positieve recensies van onder andere De Standaard (****) en De Morgen (****).

Enkele jaren en enkele memorabele concerten verder, is het duidelijk dat Statue door een nog groter publiek mag ontdekt worden. Fans van Television kunnen de veelzijdigheid smaken, terwijl liefhebbers van Battles kunnen losgaan op de jachtige drums. De gierende gitaren doen dan weer denken aan Mogwai of Sonic Youth.

De carrière van Statue bevat vele hoogtepunten. Denk maar aan een volgepakte tent op Pukkelpop of hun headline show in de Ancienne Belgique.
Dat lijstje wordt verder aangedikt met Leffingeleuren, Incubate, Psych lab,...

Kortom, een band die je moét gezien en / of gehoord hebben!

Statue

Live band

Podium: Opera

Datum: Zondag 19:00 - 20:00