copacobana

Bio ONBETAALBAAR vzw

ONBETAALBAAR vzw is een makerscollectief. Elke kunstenaar, houtbewerker, lasser, tekenaar, schrijver, graficus, ontwerper, filosoof of prutser die ons atelier bevolkt kan zich vinden in onze voorkeur voor materialisme met emotie. 

Wat betekent dat in praktijk? Simpel: wij hebben allemaal een eindeloos respect voor objecten. Vooral voor goedgemaakte, mooooie objecten met een verhaal. (En voor de duidelijkheid: mooi, dat kan ook goed fout zijn.) Want wat schoon is, dat bepaalt iedereen zelf natuurlijk.

Voor ons is schoonheid iets waar je blij en geïnspireerd van wordt. Wij proberen dus in elkproject aan de slag te gaan met oude, afgedankte voorwerpen die het verdienen om een tweede leven te krijgen in plaats van zonder boe of ba op de afvalberg te belanden. Om de waarde van zo'n herwonnen object nog meer in de verf te zetten vindt die transformatie/reïncarnatie niet enkel fysiek plaats, maar ook in woorden, foto's en tekeningen. 

Elk nieuw meubelstuk/design-object krijgt namelijk ook een paspoort mee: een officieel, ONBETAALBAAR-bestempeld documentatieboekje waar zijn oorsprong, leeftijd, samenstelling, nieuwe naam... in vermeld staat. Deze keer gaan we zoveel mogelijk aan de slag met 'afvalmateriaal' van het festival zelf. 

Kom langs en adopteer/koop één van de creaties, of doe zelf mee. Want als er een vrij plaatsje aan de werktafel is mag je ook gewoon zelf aan de slag gaan. (Maar wel altijd eerst vragen, hé. Want ook voor ons werkmateriaal hebben we eindeloos respect, ha ja.) 

ONBETAALBAAR vzw

Workshop

Podium: De Chalet

Datum: Vrijdag 18:00 - 03:00

Podium: De Chalet

Datum: Zaterdag 14:00 - 03:00

Podium: De Chalet

Datum: Zondag 14:00 - 23:00