copacobana

Bio Mukambo

Global grooves from the Urb'n'Jungle: afrobeat, Brazilian vibes, Afro-Latin, soukouss, ethiogrooves, arabesque, reggae/dub/dancehall, global hiphop, tropical bass...

Als Brusselse muziekjournalist, Afro-groove activist, radiopresentator en DJ specialiseert Benjamin Tollet zich sinds 2005 in muziek van over de hele wereld voor verschillende Belgische en Nederlandse kranten en tijdschriften. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor Afrikaanse muziek van het moedercontinent en van de diaspora.

Hij schrijft over wereldmuziek en -culturen en zoekt daarbij steeds naar artiesten die interessante boodschappen hebben. Dat is waarom afrobeat zijn lievelingsmuziek is: het is uitgesproken en heel dansbaar.

Zijn wekelijkse podcast Radio Mukambo duikt je onder in wereldse grooves en de polsslag van onze steden waar geluiden zich vermengen om te komen tot world fusion zonder grenzen. Afrobeat, ethiogrooves, Afro-Latin, manguebeat, reggae, global hiphop…

Het was nooit echt zijn bedoeling om DJ te worden, maar via de muziekjournalistiek en de radio kwamen er steeds meer aanvragen. Sindsdien Africaniseert en groovaliseert DJ Mukambo de dansvloer met wereldse grooves die je de hele nacht doen dansen. Hij draait bijna uitsluitend nieuwe muziek, dus geen klassiekers uit de jaren 70 maar gloednieuwe grooves uit de vier windstreken die nu gemaakt worden, springlevende muziek dus! Hij is verzot op afrobeat, maar kan de dansvloer ook doen shaken op Braziliaanse vibes, Ethiogrooves of wereldse reggae, of een mix van alles uiteraard: Global Grooves from the Urb'n'Jungle!

Check it out: https://youtu.be/uvihPVHcyr0

Mukambo was vier jaar lang de drijvende kracht achter het Brusselse party-concept Groovalicious en is in maart 2018 van start gegaan met Groove Kilombo, “de meest exotische cocktailshake die je in Brussel kan drinken. Op het maandelijkse feestconcept voorziet DJ Mukambo je van kruidige afro-brazil-latin-reggae-hiphop-ritmes” (BRUZZ, 24/08/2017).

Mukambo

DJ

Podium: Mindy's Cocktailbar

Datum: Zaterdag 17:00 - 00:00