copacobana

Bio Dolly bingbing

DOLLY BING BING is een muziek- en performance-project door multi-artist/danser/performer/dr. in de filosofie Elisabeth Van Dam, in samenwerking met multi-artist/muzikant/componist/curator Laurens Mariën (Alien Observer). 

DOLLY verbeeldt een cyberseksuele fantasie. Ze verlegt de grenzen van het menselijke naar een hybride, versterkte, engelachtige en hemelse dimensie. Met haar stralend, bovennatuurlijk lichaam en haar geverfde gezicht is ze een zingende sculptuur in het donker theater van de softcore-performancekunst. Naast haar muzikale partner Alien Observer schept Dolly een trippy soundtrack die een metafysische, transcendente toekomst onthult. 

Dolly’s hyper-geladen lichaam stroomt over van libido en drijft ideeën op de spits rond meisjescultus, genderidentiteit, seksuele vrijheid en vrouwelijke kracht. Aan de hand van haar affiniteit voor poëzie, literatuur, erotica en filosofie vervagen grenzen tussen muziek-/popcultuur, atletische sculpturale fitness, visuele kunst, conceptuele werelden en haar persoonlijke leven. Dolly schept post-apocalyptische Gesamtkunstwerken die zowel in de subversieve onderwereld van het internet als bovengronds kunnen opduiken. 

Donkere en moody r&b, spannende electronica met hartslag, geëxalteerde rap-recitatieven en trillende, ‘end of all borders’-dreamscapes ontlokken en omhullen de unieke kwetsbaarheid die vastkleeft aan Dolly’s zoete stem.

 

 

Dolly bingbing

Performance

Podium: Opera

Datum: Vrijdag 01:40 - 02:00