copacobana

Bio Nicolas Vladyslav & Karlien De Savoye

Histoires Courtes. Sans Fin.
Et en Couleurs.

Twee lichamen bewegen doorheen verschillende korte scènes, schijnbaar zonder verband. Soms alleen, soms met twee, soms met twee als één, of één als met twee. We zien hen plooien en vouwen en glijden en bouwen en ontdekken een magische symmetrie in twee afzonderlijke wezens. Beelden en elementen uit de natuur worden getransformeerd: van mens naar water over dier tot boom. Een vleugje surrealisme doet werelden en wezens samensmelten en metamorfoseren, we hoeven niet altijd heel menselijk te zijn.
Nicolas en Karlien brengen een duo, op de vloer, in de lucht en ongeveer alles daar tussenin. Welgekozen beelden scheppen een intrinsieke atmosfeer. We krijgen een smeuïge mengeling van dans en acrobatie voorgeschoteld, subtiel afgekruid met een paar sprankels poëzie.


Nicolas Vladyslav
°1979

Na een opleiding aan de circusschool van Amiens, ontdekte Nicolas Vladyslav bij Sylvie Coqueugniot en Thierry Bain de danskunst. Na een balletopleiding aan het conservatorium van Boulogne, vervolmaakte hij zich in hedendaagse dans aan het conservatorium van Lyon. Zijn carrière als professionele danser startte met Ondes de Choc (2000) van Denis Plassard. Vervolgens trok hij naar België om Michèle-Anne de Mey te vervoegen voor de creatie Utopie (2001).

Tijdens zijn verblijf in Brussel ontmoette hij Sidi Larbi Cherkaoui, danste in diens creaties Foi (2003) en Tempus Fugit (2004) en maakte samen met hem Corpus Bach, een duet begeleid door de cellist Roel Dieltiens, dat in 2005 in Brugge in première ging.  Hij assisteerde Sidi Larbi Cherkaoui voor de balletvoorstellingen bij het Monte Carlo Ballet (In Memoriam, 2004 en Mea Culpa, 2006), bij het Grand Théâtre de Genève (Loin, 2005) en de Ballets Cullberg in Stockholm (End, 2006). In 2005 maakte hij samen met Constanza Macras en Lisi Estaras No Wonder. In 2006 vormde hij met Ali Thabet het duo Transportés, met wie hij een creatie voorstelt in Nouméa (Nieuw-Caledonië). Hij danst opnieuw bij les ballets C de la B in Patchagonia (2007), primero-Erscht (2010) en A distancia (2012), creaties van Lisi Estaras. In 2011 co-creëert en danst hij in Dans Dans. In 2010 creëerde hij Contamination voor Passerelle (Kortrijk). Hij maakt en danst Ladycock (2015) samen met Hendrik Van Doorn en Olivier Roels voor het KIP. Nicolas danst in Monkey Mind (2016), een productie van Platform K onder leiding van Lisi Estaras met dansers met en zonder beperking. Hij danste het duet We’re pretty fuckin’ far from okay (2016) met Lisbeth Gruwez voor haar gezelschap Voetvolk.

Nicolas Vladyslav geeft les bij het gezelschap Michèle-Anne De Mey en wordt regelmatig gevraagd om workshops te geven bij les ballets C de la B (Gent), Platform K (Gent), La Raffinerie (Brussel), Garage 29 (Brussel) en in Cordoba (Argentinië).

Karlien De Savoye
°1991

Karlien De Savoye is een Belgische danseres en podiumkunstenaar, met thuisbasis in Gent. Ze werkt als freelancer in binnen- en buitenland en geeft geregeld workshops waarin ze haar excentrieke stijl en techniek met anderen deelt. Momenteel danst Karlien samen met Nicolas Vladyslav het duo Histoires Courtes. Sans Fin. Et en Couleurs. Als artiest in residentie bij Circusplaneet (in Gent) verkent ze de wereld van de luchtacrobatie (doek en trapeze) en creëerde ze de solo YOKAOLA onder het toeziend oog van Hazel Lam en Nicolas Vladyslav.
In opdracht van de stad Aalst creëerde ze samen met Quan Bui Ngoc (les ballets C de la B) Denderdingen. Onlangs was ze te zien in werk van Ido Batash en ze danste ook in een ander locatieproject van Quan Bui Ngoc, Non Vertical, voor Saltofestival in Menen. Voordien danste ze op Alba Nova Festival, werkte op Dansand! in Oostende mee aan TEST van Emilia Giudicelli en ze stelde een site-specifieke solo voor op El Danseu Festival in Catalonië waar ze ook meedanste in Soul Conflict van Theo Lowe.
Karlien danste in tal van stukken van de Zwitserse choreografe Nicole Kohler (waaronder Kalligrafie, Breeze, Ballad of the Dead Poet, Le Tout Un, L’enfant Roi …). Ze was een van de performers in de muziekvideo Architekt van de Belgische band Seiren. Ze was betrokken bij diverse locatieprojecten, zoals solo-uitvoeringen in huiskamercontext; Wilde Mannen Woeste Wijven in Gent, met improvisatie op een brug, onder muzikale begeleiding van de Italiaanse percussionist Giovanni Barcella; en Bodies in Urban Spaces van de Oostenrijkse choreograaf Willi Dorner op Cirk!, het jaarlijks terugkerend circusfestival in Aalst.
Voor The Colour of Time van de Franse compagnie Cie Artonik leerde Karlien hun choreografie aan aan 100 deelnemers. Karlien coacht creatieve workshops voor Passerelle vzw en begeleidt artistieke trajecten voor MUS-E Belgium. Ze geeft les en leidt workshops (yoga, ballet, hedendaagse dans, luchacrobatie) in verschillende dans- en circussscholen, -gezelschappen en kunstacademies in Vlaanderen (o.a. Platform K, TALK, Balletschool An Van Den Broeck) en masterclasses voor LFRD company in Bangalore, India.
Tijdens de Play Practice Research Programme, een residentie voor dans in Bangalore, India, winter 2015-2016, creëerde Karlien samen met de Nieuw-Zeelandse danseres Georgie Goater het duet Two in a Billion.
Als model werkt ze regelmatig samen met Yves Nevens, een Belgische (dans-) fotograaf wiens werk in Frankrijk en Zuid-Korea wordt tentoongesteld. Karlien is ook model voor KASK School of Arts in Gent.
Karlien combineerde haar universitaire studies (Master of Arts in taal- en letterkunde, Engels en Spaans) aan UGent met een professionele dansopleiding bij Nicole Kohler, aangevuld met stages en workshops bij befaamde leerkrachten en compagnies in België en het buitenland (o.a. les ballets C de la B, P.A.R.T.S., Emanuel Gat Dance, Laban, Deltebre Dansa, A-Dos-Cunhados SI, Charleroi Danse, IDW Budapest). Zij is gediplomeerd docente hatha yoga, Sivananda stijl.

Nicolas Vladyslav & Karlien De Savoye

Performance

Stage: De Chalet

Date: Sunday 16:30 - 17:00