copacobana

Bio Kleptomatics

Zes blazers en een drummer vormen een ongebruikelijke bezetting die speelt, groovet, danst en zwiert op de grens tussen brass & jazz. Opgericht in 2014 door drummer Yves Peeters brengt Kleptomatics een frisse, eigenzinnige mix van verschillende stijlen, gebundeld in een energieke set. 

Sinds het begin staat deze band gekend voor zijn ijzersterke live reputatie. Kleptomatics is dan ook letterlijk van alle markten thuis: van clubs en concertzalen tot straatfeesten en festivals (o.a. Gent Jazz Festival, Copacobana, inJazz Festival (NL), Jazz in’t Park).

Na jaren op de baan voelde de band zich meer dan klaar om een album op te nemen. In augustus 2018 trok Kleptomatics de Robot studios in en nam er zes eigen composities op.  Als afsluiter van twee intense opnamedagen speelden ze een live set voor publiek (van die sessie zijn er twee nummers op het album beland).

Deze opnames resulteerden in een kort maar krachtig titelloos debuut, dat in eigen beheer uitgebracht wordt. De release is gepland voor begin mei 2019 en gaat gepaard met een JazzLab tournee door Vlaanderen. Kleptomatics treedt op in o.a. Rataplan, N9 en Handelsbeurs (zie onderaan voor de lijst met alle reeds bevestigde concert data).

Kleptomatics

Live band

Stage: Het Salon

Date: Sunday 19:00 - 20:00